Undrar du till exempel över när meddelas besked om plats eller hur lång uppsägningstiden är?
Här kan du se om du hittar svaret på din fråga. För att få mer information kan du läsa mer i Riktlinjer för förskola, pedagogisk omsorg och fritidshem
Hur ställer man sig i kö?
För att ställa sig i kö behövs en ansökan. Den skickas in via kommunens e-tjänst. Finns inte möjlighet att logga in med bank-id för att göra ansökan finns blankett på hemsidan för utskrift. Placeringsdatum är när du önskar att introduktionen börjar.
När meddelas besked om plats?
Ett platserbjudande skickas via e-post/sms ca 2-3 månader innan önskat startdatum. Platserbjudandet besvaras i samma e-tjänst som ansökan gjordes i.
Hur länge behöver jag vänta på att få en plats?
Barnet är garanterad en plats inom 4 månader. Det är ingen garanti att barnet får en plats på förstahandsvalet (nära hemmet)
Tillåter ni besök på förskolan innan ansökan skickas in?
Ja, ta kontakt med förskolan för att bestämma en tid som passar. Gå till förskolornas webbsidor för att hitta telefonnummer.
När kan barnet ställas i kö?
Det kan du göra närsomhelst, men senast 4 månader innan önskat startdatum.
Hur lång är introduktionen?
Det är individuellt och varierar från barn till barn, men det är bra att vara beredd på ca två veckor.
Lämna in uppgift om inkomst ?
När du har tackat ja till en placering, är det viktigt att lämna in uppgift om inkomst. Inkomstuppgift behövs för att du ska betala rätt avgift och ska lämnas in snarast när ditt barns placering påbörjas. Vid utebliven inkomstredovisning debiteras maxtaxan. Om du får ändrad inkomst, så lämnar du en ny inkomstuppgift. Avgiftstaxan är den samma för ensamstående som för gifta föräldrar eller sambo oavsett biologiskt föräldraskap. Hushållets sammanlagda inkomst ligger till grund för beräkning av avgiften.
Logga in i e-tjänsten för att lämna uppgift om inkomst.
Hur gör man för att byta förskola?
Då görs en ansökan via kommunens e-tjänst med ett kryss i rutan ”Omplacering”
Kan jag ändra barnets schema när som helst?
Ja, det går bra att ändra barnets schema när du får ändrade arbetstider. Lägg in gällande tider i vår lärplattform, gärna med så god framförhållning som möjligt. Tänk på att avdelningen/förskolan behöver ha en viss framförhållning så att personalens schema kan anpassas.
Vad är allmän förskola?
Från och med 1 augusti det år ditt barn fyller 3 år har alla barn 3-5 år rätt till allmän förskola 525 timmar per år. Allmän förskola har du rätt till oavsett om du som förälder arbetar, studerar eller är arbetssökande. Allmän förskola är kostnadsfri och följer skolans läsårstider, vilket innebär att barnet är ledig alla lov.
Vad gäller vid sjukskrivning?
Om du som vårdnadshavare blir sjukskriven görs en överenskommelse med verksamheten om hur mycket tid barnet ska vistas i förskola/pedagogisk omsorg. Det är barnets behov av verksamhet som är utgångspunkten.
Vad gäller vid föräldraledighet?
Vid föräldraledighet har syskon rätt till 15 tim/vecka.
Vad gäller mig som arbetssökande?
Är man arbetssökande har barnet rätt till 15 tim/vecka.
Faktura
Från september 2024 övergår Gagnefs kommun till digital hantering av fakturor för att bidra till en mer miljövänlig och effektiv hantering.
Digital brevlåda
För de som har Kivra eller Min myndighetspost som digital brevlåda kommer faktura från Gagnefs kommun att skickas direkt dit.
Andra alternativ
Förutom digital brevlåda finns det flera andra alternativ för att ta emot och betala fakturor:
· E-faktura
· E-faktura med autobetalning – anmälan sker via internetbank.
· E-faktura med autogiro – anmälan av e-faktura sker via din internetbank och autogiro via Tjänster – Gagnef kommun
Om du har några frågor eller behöver hjälp är du välkommen att kontakta vår ekonomiavdelningen på e-post faktura@gagnef.se eller telefon: 0241-151 00.