Hög smittspridning - pandemin är inte över

Fortfarande är smittspridningen hög både i länet och i kommunen. Pandemin är inte över. Att vaccinera dig är det viktigaste du kan göra. Håll dig uppdaterad och följ lagar, råd och rekommendationer. Nya restriktioner tillkommer från 12 januari och gäller tills vidare.

Nu kan alla som fått sin andra dos för minst 5 månader sedan få dos 3 (påfyllnadsdos). För dig som är över 65 år gäller minst 5 månader. Det går bra att boka tid i förväg.
Dos 1 och 2 kan bokas av alla från 12 år. Läs mer och boka tid här på 1177.se

Provtagning (PCR-test) vid provstationen i Djurås ska bokas i förväg. Man måste ta provet och lämna in det samma dag då analyskapaciteten är kvoterad per dag. Att "spara" provtagningskit och lämna in nästa dag är ej lämpligt då provsvaret riskerar att inte analyseras. 

Dalarna smittskyddsenhet föreslår att vuxna som bor och vistas i Dalarna använder sig av munskydd på offentliga platser inomhus om avstånd inte kan hållas och trängsel inte kan undvikas. Också i andra miljöer inomhus där avstånd inte kan hållas kan munskydd vara av värde. Även elever och personal i gymnasiet kan använda munskydd om avstånd inte kan hållas. 

I kommunen är det en ansträngd personalsituation i omsorg, förskola och skola. Även inom övriga verksamheter finns viss påverkan. Detta kan innebära anpassning av verksamheterna. 


Senast uppdaterad: 2022-01-19
Sidansvarig: Tomas Hellquist