Feriepraktik sommaren 2022

Ansökningstiden har gått ut, alla ungdomar som har sökt och är behöriga att söka kommer att få arbeta i sommar. Ni kommer att få meddelande under vecka 17 vilken period ni fått och var ni ska arbeta i kommunen. Håll koll på er mejlbox under vecka 17, meddelandet kan hamna i skräpposten. Du som har ansökt via pappersblankett får svar via post får brev till hemadressen och det tar några dagar extra.

Var du får din praktikplats beror på vilka perioder du uppgett att du kan arbeta, om du endast uppgett en period så blir det begränsat och du kanske hamnar i en annan del av kommunen än den du bor i.
Arbetstiden är kl.9:00 – 14:00, en rast på 30 minuter ingår i arbetstiden.

Sommarkort på Dalatrafik för ungdomar 7 – 19 år

Den 23 maj börjar Dalatrafik sälja årets sommarkort för ungdomar sju till nitton år. Kortet gäller under sommarmånaderna juni, juli och augusti i hela Dalarnas län. Res så ofta du vill och så mycket du vill på Dalatrafiks bussar samt på Tåg i Bergslagen.
Sommarkortet laddar du på ett resekort (men inte på ditt skolkort) och det kostar 500 kronor, ordinarie pris är 1116 kronor. Om du behöver köpa ett resekort kostar det 30 kronor.
Du kan köpa sommarkortet på bussen, hos Dalatrafiks försäljningsombud, i biljettautomaterna eller i Dalatrafiks e-handel.

Sommarkortet är inte personligt och kan användas av fler ungdomar men bara en kan åka åt gången.


Har du ansökt via e-tjänsten och inte fått något mejl så kan det vara så att du uppgett felaktig mejladress, skicka ett mail till rosa.flank@gagnef så får vi kontrollera vad som inte fungerat.

Viktig information som du ska ta del av innan du börjar ditt arbete som feriepraktikant. Du kan se på filmen eller läsa dokumentet.

Löneutbetalning

Det här gäller för löneutbetalning som du får månaden efter du har arbetat.
Gagnefs kommun använder sig av Swedbank som löneutbetalande bank. Om du har annan bank än Swedbank är det viktigt att du anger vilket lönekonto som du vill ha din lön utbetalt till. Detta är inget som arbetsgivaren kan göra, då detta är en överföring från Swedbank till ditt privata lönekonto. Enklast gör du detta på Swedbanks hemsida.

Ansökan
Du som ansöker behöver ingen e-legitimation för att logga in och ansöka, vårdnadshavare måste godkänna din ansökan genom att signera med e-legitimation. Ansökningar som inte signerats av vårdnadshavare registreras inte i kommunens system. Tydlig information finns i ansökan. Du som inte har möjlighet att ansöka digitalt hänvisas till blanketten som finns att ladda ned här på vår webbplats Ansökan feriepraktik med vårdnadshavares godkännande, har du inte möjlighet att skriva ut skickas pappersblankett efter kontakt med handläggare. 

Kontakt

Ungdoms- och BRÅ-samordnare
Rosa Flank
Telefon: 0241-15512
E-post: rosa.flank@gagnef.se