Folk umgås och lyssnar på musik.  Det är sommar och de står ute på en stor brygga.

Gagnef - mötesplats mitt i Dalarna!

Gagnefs kommun, med ca 10 000 invånare är vackert belägen mitt i Dalarna. Det är en mötesplats på många sätt. Här möts Öster- och Västerdalälven, men här möts också människor. Gagnefs kommuns attraktiva läge har bidrag till det faktum att Gagnef är en populär kommun att bosätta sig i. Nära till hela Dalarna och inte mer än tre timmar till Stockholm. Läget är dock inte allt Gagnef kan erbjuda. Här finns bra skolor, framåtanda bland företagen och en härlig gemenskap i byarna.

Kommunens historia

Gagnefs kommun "bildades" vid kommunreformen 1971 i och med sammanslagningen av Floda och Gagnefs landskommuner. Läs mer om historien på Wikipedia eller kontakta kommunens arkivarie (kontaktuppgifter finns under fliken Kontakt). Läs mer om arkivets uppgifter via länken till pdf: en om Gagnefs kommunarkiv.

Orter och byar i kommunen

Kommunen är unik på så sätt att den saknar egentligen "centralort" utan består istället av ett femtiotal orter och byar. 8 av dessa är lite större - Björbo, Dala-Floda, Mockfjärd, Bäsna, Djurås, Sifferbo, Djurmo och Gagnef.


Senast uppdaterad: 2021-06-29
Sidansvarig: Cecilia Poutamo Schweitzer