Beredskap och säkerhet

Här hittar du information om beredskap och säkerhet i Gagnefs kommun. Till vänster under rubriken Beredskap och säkerhet hittar ni olika områden som berörs. Kommunens beredskapsarbete syftar till att förbygga samhällsstörningar och att vara förberedda på att hantera händelser som till exempel stora bränder, översvämningar och omfattande elavbrott. I arbetet ingår även planering för hur kommunen ska agera tillsammans med andra samhällsaktörer, för att grundläggande funktioner ska fungera även i kris och höjd beredskap.

 

Krisinformation vid en händelse som påverkar samhället kommer upp på förstasidan på Gagnefs webbplats (gagnef.se) samt i förekommande fall även i övriga media, radio etc.

 

Om du vill komma i kontakt med kommunens Beredskaps- och säkerhetssamordnare hittar du kontaktuppgifterna i högerspalten. Ni kan även ställa frågor och funderingar via sidan Beredskap Säkerhet på Facebook. Observera att det inte är ett officiellt konto för kommunen att sprida information. 

 

Vid akuta händelser skall ni alltid ringa 112!

 

 

 

Nyhet

Din säkerhet blir Råd till privatpersoner

I december 2021 stängs dinsäkerhet.se. En stor del av innehållet på dinsäkerhet.se har redan nu flyttats till msb.se. MSB har skapat en ny ingång, "Råd till privatpersoner".

Besök gärna den nya ingången på Råd till privatpersoner msb.se redan nu.


Senast uppdaterad: 2021-11-23
Sidansvarig: Pär Mårtensson
Kontakt

Beredskaps- och säkerhetssamordnare
Kommunens växel
Telefon: 0241-151 00
E-post: krisberedskap@gagnef.se

Viktiga telefonnummer

Nödnummer: 112

Information vid olyckor och kriser:
113 13

Polisen för ärenden som inte är akuta:
114 14

Sjukvårdsrådgivning: 1177

Journummer för försvunna barn:
116 000

Kommunens räddningstjänst - Räddningstjänst Dala-Mitt 023-488800 (OBS! Vid akuta fall använd 112!)