Välkommen till Vuxenutbildningen

Hos oss kan du:

  • Komplettera din behörighet inför eftergymnasiala studier
  • Studera gymnasie- och grundskolekurser
  • Studera SFI (svenska för invandrare)
  • Studera särskild utbildning för vuxna
  • Studera yrkesutbildningar                                                                                           

Vuxenutbildningen i Gagnef erbjuder studier med hög flexibilitet. Vi har lärarledda kurser på Hedens skola i Mockfjärd samt erbjuder distansutbildningar via Hermods.

Ansökan

Om du vill ansöka till kurs, yrkesutbildning eller prövning i Gagnefs kommun kan du klicka på länken till höger för att komma till vår nya webansökan. För att kunna göra en webansökan krävs Bank-ID eller mobilt Bank-ID samt en e-postadress. Du ska också kunna bifoga relevanta betyg och intyg.

Om du ej har möjlighet att göra webansökan kan du använda dig av ansökningsblanketten i pappersform. Skriv ut blanketten, fyll i och skicka in via post eller som fotograferade sidor i ett e-post tillsammans med betyg och intyg.

Postadress: Vuxenutbildningen Gagnefs Kommun 785 80 Gagnef

E-postadress: registrator@gagnef.se

Ansökan till annan kommun

Är du folkbokförd i Gagnefs kommun men vill studera i annan kommun? Sök kursen eller utbildningen i den kommun där du önskar studera. Skicka därefter information till oss om vad du har sökt, antingen via post eller mail tillsammans med kopior av dina tidigare betyg. Märk din ansökan "Ansökan IKE".

För att din ansökan ska hinna handläggas behöver vi din ansökan oss tillhanda senast 14 dagar innan slutdatum för ansökningsperioden för den aktuella utbildningen.

Slutbetyg

Ta kontakt med studie- och yrkesvägledare om du vill veta mer om dina möjligheter att få ett slutbetyg. Detta gäller dig som har en ofullständig gymnasieutbildning med den äldre betygsskalan IG-MVG. Möjlighet finns att tillgodoräkna dessa betyg, men efter 1 juli 2025 är de förverkade. Läs mer på: 

Aktuella regeländringar - Skolverket


Senast uppdaterad: 2021-04-06
Sidansvarig: Michaela Löf
Kontakt

Rektor
Johan Rombin
Telefon: 0241-155 24
E-post: johan.rombin@gagnef.se

Studie- och yrkesvägledare
Tina Ryde
Telefon: 0241-154 43
E-post: tina.ryde@gagnef.se

Administratör
Michaela Löf
Telefon: 0241-151 33
E-post: michaela.lof@gagnef.se