IM - Introduktionsprogram

I Gagnefs kommun finns två introduktionsprogram belägna på Mockfjärdsskolan.

Introduktionsprogrammen är till för de som inte är behöriga till gymnasieskolans nationella program. Målet är att förbereda eleverna antingen för ett nationellt program, för arbetsmarknaden eller för någon annan utbildning. Introduktionsprogrammen ger elever möjlighet att studera utifrån sina individuella förutsättningar.

Individuellt alternativ

Är du inte behörig till ett gymnasieprogram och tycker att det är svårt att motivera dig vad det gäller skolarbetet? Här kan du läsa både ämnen från grundskolan, i vilka du saknar godkända betyg, kombinerat med kurser från gymnasiet. Undervisningen anpassas efter dina individuella behov. Här har du chansen att både bli behörig till ett nationellt gymnasieprogram och förbereda dig för arbetslivet. 

Språkintroduktion

Har du nyligen kommit till Sverige och är redo att börja studera på gymnasiet? Då kan språkintroduktion på Introduktionsprogrammet vara något för dig. På det här programmet fokuserar du på det svenska språket. Du förbereder dig för ett nationellt program inom gymnasieskolan, annan utbildning eller arbete. Här kan du få undervisning i både de grundskoleämnen och de gymnasieämnen du behöver för din fortsatta utbildning. 

 

Praktik kan planeras för de elever som vill prova på arbetslivet och kanske få en idé om framtida sysselsättning. Detta görs i samråd med lärare och studie- och yrkesvägledare.


Senast uppdaterad: 2021-03-29
Sidansvarig: Michaela Löf
Kontakt

Rektor
Johan Rombin
Telefon: 0241-155 24
E-post: johan.rombin@gagnef.se

Studie- och yrkesvägledare
Mats Jackson
Telefon: 0241-154 05
E-post: mats.jackson@gagnef.se

Administratör
Michaela Löf
Telefon: 0241-151 33
E-post: michaela.lof@gagnef.se