Gymnasieskola

GYSAM skapar möjligheter för Dalarnas blivande gymnasieelever!

År 2007 skapade det drastiskt sjunkande elevantalet ett politiskt initiativ till regional samverkan för att behålla eleverna. Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Leksand, Ludvika, Malung-Sälen Rättvik, Smedjebacken, Säter och Vansbro - tillsammans bildar de GYSAM (Gymnasieksolor i samverkan)

Gagnefs kommun har ingen egen gymnasieskola utan samverkar med de andra kommunerna som ingår i GYSAM. Regionavtalet innebär att det är fritt för eleverna att söka det program man önskar, hemkommunen ersätter utbildningskommunen för kostnaderna. Vi öppnar upp kommungränserna vilket gör ett större utbud av utbildningar tillgängliga.

Ansökningsprocessen för de sökande underlättas genom GYSAMs informationsarbete. En del av uppdraget handlar även om att bevaka vilka behov som finns på den regionala arbetsmarknaden, för att kunna erbjuda ett allsidigt och verklighetsförankrat utbud av utbildningar. Genom GYSAM erbjuds även gemensam kompetensutveckling och inspirationsföreläsningar för personalen på skolorna i fråga.

Elever i klassrum


Senast uppdaterad: 2021-03-29
Sidansvarig: Michaela Löf
Kontakt

Skolchef
Håkan Elfving
Telefon: 0241-153 04
E-post: hakan.elfving@gagnef.se

Rektor
Johan Rombin
Telefon: 0241-155 24
E-post: johan.rombin@gagnef.se

Studie- och yrkesvägledare
Mats Jackson
Telefon: 0241-154 05
E-post: mats.jackson@gagnef.se

Dokument

Gysam

Läs mer och hitta din utbildning 

Dalarnas Kommunförbund

Anvisningar, utbildningar m.m