Informations- och Kommunikations Teknik

Teknikutvecklingen går i en rasande fart. Under de senaste 6 åren har förskolan digitaliserats. Vi har bytt ut våra fasta telefoner mot smartphones och lärplattan har tillkommit som ett välkommet verktyg för dokumentation och kommunikation. Vi har bytt ut våra stationära datorer mot bärbara datorer och alla förskolor har nu trådlöst nätverk.

SchoolSoft, som är en plattform för kommunikation och dokumentation mellan förskolan och vårdnadshavarna, infördes på alla förskolor under hösten 2013. På kommunens alla förskolor finns ansvariga pedagoger som är Schoolsoft-administratörer.

För något år sedan byttes kommunens e-post system och utvecklingen fortsätter. Framöver ska IT-enheten förenkla för oss ute i verksamheten genom att vi enkelt kan spara/dela på dokument, få samma filformat och samma ordbehandlingsprogram genom att införa Windows 10 samt Office 365.

 

It-projekt

I december 2016 startades ett projekt kring digital lärandemiljö för barn i förskolan. Projekt består av 8 pedagoger varav en projektledare och pågår fram till maj 2017. Vi behöver ta reda på vad en lärande digital miljö kan vara för barn på förskolan.

Skolverket föreslår nu ändringar i läroplanen och vill införa en nationell It-strategi. Mer information hittar du i högerspalten under rubriken länkar.


Senast uppdaterad: 2018-08-08
Sidansvarig: Fredrika Mattsson