Feriejobb 2019

Nu är det dags att ansöka om feriearbete för sommaren 2019.
Gagnefs kommun erbjuder feriearbete till ungdomar skrivna i kommunen födda -01 och -02 och som inte feriearbetat tidigare. Du ansöker om en plats senast 31 mars. I april får du veta var du blir placerad.
Den 26 april är det en informationsaktivitet i Lindberghallen för dig som ska feriearbeta där du får veta mer om vad det innebär, vad som förväntas av dig och vad du kan förvänta dig av ditt feriearbete. 


Här beskriver vi kort vad de olika arbetena innebär. Läs igenom vad som passar dig och ansök via formuläret längre ner.

Solstråle

Som solstråle inom vård och omsorg arbetar du på nått av kommunens boenden för äldre personer. Arbetsuppgifterna kan bestå av att hjälpa till vid olika aktiviteter, det kan exempelvis vara att spela spel, se på film, ta promenader eller att bara sitta och prata. Du kan också få hjälpa till med att duka till måltider, fylla på förråd och städa.

Sommarskolan

Att arbeta som handledare på sommarskolan innebär att du stöttar elever i deras skolarbete. Du arbetar tillsammans med utbildade och erfarna lärare som ansvarar för undervisningen. Sommarskolans syfte är att stärka eleverna i sitt kunskapsinhämtande och därmed skapa förutsättningar för att alla ska uppnå godkänt i respektive ämne under kommande läsår. Du som söker arbete som handledare behöver ha en stark vilja att hjälpa andra och en pedagogisk förmåga.

Kommunutvecklare

Är du intresserad av samhällsfrågor? Tycker du det är viktigt att unga är delaktiga i samhällets utveckling? Vill du vara med och påverka utvecklingen av Gagnefs kommun? Då är det här ett feriejobb för dig!
Du kommer att möta kommunens politiker och ansvariga tjänstemän. Du kommer lära dig om kommunen, barnkonventionen och ungdomspolitiken. Din arbetsplats kommer huvudsakligen vara kommunhuset i Djurås. Din handledare kommer att vara kommunens ungdomssamordnare.
Du kommer att bidra med din kompetens och kunskap om hur det är att vara ung i Gagnefs kommun tillsammans med andra unga feriearbetare. Gruppen kommer att få uppdrag att jobba med, det finns stort utrymme för gruppens egna kreativitet.

Kulturskolan

Du som vill arbeta med att gör en film från början till slut, är välkommen att anmäla dig.
Du behöver inga förkunskaper, men du ska tycka det är roligt att vara kreativ och skapa något utifrån ett manus och fram till en färdig film.
Här lär du dig också att agera bakom och ibland framför kameran.
Filmen ska ha ett aktuellt tema och som kan beröra såväl unga som gamla i kommunen.

Vaktmästare

Att jobba som vaktmästare är varierande. Under handledning av erfarna vaktmästare kommer du få arbeta med bland annat rensning, oljning och målning. Du behöver vara flexibel och tycka om fysiskt arbete.

Kontorsassistenter

Att jobba som kontorsassistent innebär arbete med scanning och sortering av dokument. Passar dig som gillar att strukturera och ha bra ordning.

Förskolan

I förskolan får du tillsammans med barnen utforska världen. Du får vara ute varje dag och se vad som finns under stockar och stenar. Vi leker och vi lär oss och det här jobbet passar dig som är glad, positiv, utåtriktad och initiativtagande och framförallt nyfiken.

 

Klicka här för att anmäla.


Senast uppdaterad: 2019-03-11
Sidansvarig: Hanna Haglöf