Lotta Geffenblad

Lotta Geffenblad föddes 1962 i Lund. Hon är uppvuxen i Teckomatorp men flyttade till Stockholm 1982 för att studera på Beckmans. Lotta har huvudsakligen arbetat med animerad film sedan 1985. Genom åren har det blivit en hel del kortfilmer, ofta i samarbete med andra animatörer och bildkonstnärer, som Gun Jacobson, Eva Lindström, Anna Höglund, Håkan Wennström och Ulla-Carin Grafstöm.

Björnes magasin-vinjetten är nog den mest välkända av dem. Andra filmtitlar är t ex Vinga på villovägar, God morgon Gerda Gök, Lutning, Pannkakan och När vi dör. Samarbetet med Uzi Geffenblad har resulterat i bland annat den flerfaldigt prisbelönta animationen Aprikoser, och Bland Tistlar som är en 46 minuter lång barnfilm. Bland Tistlar tog mer än fyra år att göra, och produktionen löpte över hela sju år.

Lotta föreläser på landets olika animationsskolor om tekniken Cut-out. Hon har under många år illustrerat i tidningen MåBra, där också en egen återkommande seriesida publiceras. Har även formgett utseendet till karaktärerna i den animerade TV-serien Creepschool samt gjort rekvisita och masker till div. dans- och teaterföreställningar.

Texten hämtad från Bonnier Carlsen

 

Webbplats: www.lottageffenblad.se

 


Ur Betty mitt i natten, 2009

 


Senast uppdaterad: 2018-04-12
Sidansvarig: Eva Nordström