Vikariecentrum

Vikariecentrum bedrivs i samarbete mellan våra olika verksamheter och personalavdelningen. Vikariecentrums funktion är att tillsätta vikariat upp till fjorton dagar. Rätt person på rätt plats vid rätt tillfälle är Vikariecentrums ledord.

Vikariecentrum ska fungera som en naturlig rekryteringsbas för kommunens verksamheter. På Vikariecentrum arbetar två vikariesamordnare som tillsammans motsvarar en heltid. Vikariecentrum är en del av personalavdelningen som även består av lön och HR.

Att som vikarie/ersättare arbeta via Vikariecentrum innebär arbete på flera olika arbetsplatser, vilket kan ses som en unik möjlighet till stimulans och utveckling både yrkesmässigt och privat. Via Vikariecentrum arbetar timanställda medarbetare, men även tillsvidare- och visstidsanställda medarbetare som vill arbeta mertid.

Information om intresseanmälan

Om du vill anmäla ditt intresse som vikarie inom Gagnefs kommun har du möjlighet att via nedanstående formulär meddela detta. När du skickat in din intresseanmälan vidarebefordras den till de verksamheter du anmält intresse för. Verksamheterna bedömer då behovet av ytterligare vikarier och om behov finns får du en kontakt med verksamheten. Du förväntas få återkoppling inom en månad om det är aktuellt med en intervju.  Du inbjuds då till en intervju där du träffar verksamhetens chef. Inför intervjun är det bra att du har förberett med referenser från tidigare arbeten eller utbildningsanordnare/handledare, samt tar med betyg och intyg. För förskola och skola så hålls informationsträffar en gång per månad, läs mer nedan. I samband med ev. anställning planeras även introduktion enl. arbetsplatsens rutiner. Introduktionen varierar mellan de olika arbetsplatserna.  Inom de flesta av våra verksamheter krävs också enl. lag utdrag ur belastningsregistret innan anställning.

Information gällande förskola och skola

För dig som vill arbeta som vikarie inom förskola och skola i Gagnefs kommun kommer det vara informationsträffar enligt datum nedan. Till träffen ska du ha med dig utdrag ur belastningsregistret (se längst ned på sidan) samt referensuppgifter, betyg/intyg från tidigare arbetsgivare och utbildningsbevis från barn- och fritids, lärarexamen och dylikt som kan påverka din ingångslön. Välkommen vid något av följande tillfällen:

Måndag 25 september kl. 15.00-17.00 i kommunhuset

Måndag 6 november kl. 15.00-17.00 i kommunhuset

Efter informationsträffen planeras introduktion i verksamhet för er som vill vikariera inom förskola. Ingen anmälan krävs. Frågor angående informationsträffarna inom förskola och skola hänvisas till respektive verksamhetschef.

Ansökan som vikarie

Senast uppdaterad: 2017-09-04
Sidansvarig: Linda Alfredsson
Kontakt

Vikariecentrum
Vikariesamordnare
Telefon: 0241-15430
E-post: vikariecentrum@gagnef.se