Vård- och omsorgsutbildning

• Vill du arbeta med människor

• Vill du ha varierade arbetsuppgifter

• Ha stor frihet med att utforma din arbetsdag

• Ha många valmöjligheter för framtiden, både inom yrket och fortsatta studier

Välj då Vård- och omsorgscollege Gagnef, Leksand och Rättvik

Vård- och omsorgscollege är en samverkan mellan utbildningsanordnare och arbetsgivare. Efterfrågan på utbildad personal styr utbildningarnas inriktning. Vi skapar tillsammans utbildningar med hög kvalitet. Vi har tillsammans lärare med olika specialiteter som är en tillgång i arbete med att nå hög kompetens inom vård och omsorg. Samarbetet innebär att resurserna i kommunerna kan utnyttjas mer effektivt Är du intresserad, läs mer här nedan.

Mål och innehåll

Utbildningen är en gymnasial utbildning och betyg ges efter varje avslutad kurs. Du kan välja att läsa traditionellt i grupp eller i din egen takt. Vi tillämpar flexibelt lärande, vilket innebär att du kan läsa på det sätt som passar dig, t.ex. mer eller mindre på distans.
Efter avslutad utbildning är du behörig att arbeta som undersköterska, skötare inom psykiatrin, elevassistent och personlig assistent inom vård och/eller omsorg vid kommun och landsting.
Du har dessutom möjlighet att komplettera med gymnasiegemensamma ämnen för högskolebehörighet.

Senast uppdaterad: 2017-02-24
Sidansvarig: Fredrika Mattsson

Ordförande i lokal strygrupp
Betty Ann Eriksson