Gymnasieskola och gymnasiesärskola

Gagnefs kommun har ingen egen gymnasieskola, utan samverkar med 11 kommuner i Dalarna, Gysam. Regionavtalet innebär att det är fritt att söka alla program, hemkommunen ersätter utbildningskommunen för kostnaderna.

Gysam

Gysam skapar möjligheter för Dalarnas blivande gymnasieelever! Vi öppnar upp kommungränserna vilket gör ett större utbud av utbildningar tillgängliga.

Alla elever inom de elva samverkanskommunerna har samma möjlighet att söka sig till ett gymnasieprogram oavsett om programmet finns i hemstaden eller på annan ort. Ansökningsprocessen för de sökande underlättas genom Gysams informationsarbete. En del av uppdraget handlar även om att bevaka vilka behov som finns på den regionala arbetsmarknaden, för att kunna erbjuda ett allsidigt och verklighetsförankrat utbud av utbildningar. Genom Gysam erbjuds även gemensam kompetensutveckling och inspirationsföreläsningar för personalen på skolorna i fråga.

År 2007 skapade det drastiskt sjunkande elevantalet ett politiskt initiativ till regional samverkan för att behålla eleverna. Borlänge, Falun, Gagnef, Hedemora, Malung-Sälen, Leksand, Ludvika, Rättvik, Smedjebacken, Säter och Vansbro - tillsammans bildar de Gysam - gymnasieskolor i samverkan.


 


Senast uppdaterad: 2018-08-20
Sidansvarig: Fredrika Mattsson
Kontakt

Skolchef
Håkan Elfving
Telefon: 0241-153 04
E-post: hakan.elfving@gagnef.se

Administrativ assistent
Fredrika Mattsson
Telefon: 0241-152 50
E-post: fredrika.mattsson@gagnef.se

Dokument

Gysam- läs mer och hitta din utbildning 

Region dalarna- anvisningar, utbildningar mm

Egentillsyn VUX och IM